Zorgvervoer op maat

Zorgvervoer op maat

Wan Okasi Zorgvervoer verzorgt het vervoer voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en seniorenburgers die minder valide zijn. De chauffeurs en begeleiders van Wan Okasi Zorgvervoer zijn speciaal hiervoor opgeleid en zijn ervaren in de omgang met deze doelgroepen.

De dagelijkse planning en uitvoering van het vervoer naar de plaats van bestemming wordt door Wan Okasi Zorgvervoer volledig gecoördineerd. Omdat voor deze doelgroep vaak rust, duidelijkheid en structuur zeer belangrijk zijn, zorgen wij ervoor dat er vaste chauffeurs worden ingepland. Onze voertuigen zijn volledig aangepast aan de wensen en mogelijkheden van de reiziger. In elke bus rijdt een begeleider mee, die de reiziger letterlijk van deur naar deur ondersteuning biedt.

Voor de uitvoering van het vervoer maakt Wan Okasi Zorgvervoer gebruik van haar eigen wagenpark. Dit wagenpark is voorzien van vijf speciale bussen voor het verzorgen van onder andere rolstoelvervoer, groepsvervoer en individueel vervoer.

Alle aanvragen voor vervoer komen binnen bij ons callcenter. De dispatcher zorgt ervoor dat de reiziger op tijd wordt opgehaald en vervoerd naar de plek van bestemming. De service voor de reiziger staat uiteraard altijd voorop.

Waarom zorgvervoer in Suriname?

Geen enkel land of volk heeft zich kunnen ontwikkelen zonder vervoer. Transport speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van een land of volk. De mens met een beperking is onderdeel van de bevolking. Deze groep kan uit haar isolement worden gehaald en tot zelfstandig burger worden gemaakt door zorg te dragen voor een goed zorgvervoersysteem in Suriname. Vele wegen beschikken nog niet over een voetpad. Waar voetpaden zijn, zijn deze niet toegankelijk voor de mens met een beperking, waardoor deze zich niet gemakkelijk kan verplaatsen. Ook het bestaande openbaar vervoer is niet toegankelijk voor de mens met een beperking. Sommige leden gaan de straat niet op, omdat ze vrezen voor hun veiligheid, terwijl anderen vanwege uiteenlopende redenen niet langer kunnen bogen op goedhartigen die hen met de eigen auto vervoerden naar de dokter, dagopvang of elders. Een goed zorgvervoersysteem, beheerd door de stichting Wan Okasi, zal al deze problemen overbruggen.

Hoe vraag ik een rit aan?

Onze zorgcentrale beantwoordt uw telefoon en verwerkt alle aanvragen.

Telefoonnummer: +597 853 69 09

Contact ons

Wan Okasi Zorgvervoer
Margarethalaan 46
Paramaribo

Registratie 

Klik hieronder om u te registreren als lid
en voor toegang tot de interne omgeving.